U Splitu prvo javno predstavljanje LTE multimodalnih radijskih uređaja

23.03.2018. –

SIGG 2018 Zvonko

Nastup tvrtke Markoja na ovogodišnjoj regionalnoj konferencije o sigurnosti gradova – SIGG 2018, koja je održana u Splitu od 21. do 23. ožujka, bio je usmjeren na izazove podatkovnog prometa u kritičnim komunikacijama, posebice u urbanim sredinama, te na inovativna PMR širokopojasna rješenja.

Govoreći o urbanoj sigurnosti i žurnom spašavanju, Zvonko Šafranko, voditelj Odjela radiofrekvencijske opreme i rješenja tvrtke Markoja, u okviru prezentacije pod nazivom „Širokopojasni PMR radio s integriranim snimanjem i prijenosom videa i zvuka u službi sigurnosti gradova“, naglasio je značaj komunikacije u stvarnom vremenu u različitim scenarijima kritičnih situacija te predstavio rješenja zasnovana na konvergenciji PMR i LTE tehnologija.

Upravo na tom području Markoja je, u partnerstvu s Hyterom, na konferenciji u Splitu premijerno javno predstavio u Hrvatskoj nove PMR / LTE radijske uređaje, prve koji pružaju uistinu konvergentnu platformu za prijenos kritičnih glasovnih komunikacija i LTE širokopojasnih podatkovnih usluga. Podrška višestrukim načinima komunikacije (sve u jednom uređaju) omogućuje njihovo korištenje kao radija i pametnog telefona.

Uz demonstraciju opreme i rješenja sa području profesionalnih mobilnih komunikacija, sudionici konferencije SIGG 2018 prvi su imali priliku vidjeti i testirati nove LTE multimodalne radijske uređaje (DMR/TETRA) na Markojinom izložbenom prostoru.

Ključne vrijednosti koje donose novi Hytera LTE multimodalni radijski uređaji:
• uvijek raspoloživa komunikacija
• potpuna sigurnost podataka i aplikacija
• ergonomski dizajn
• stabilna govorna komunikacija
• brzo punjenje baterije
• stalna raspoloživost u LTE i PMR mreži
• otvoreni kod za razvoj aplikacija.

 

Više informacija o konferenciji o sigurnosti gradova – SIGG 2018 posjetite: http://www.zastita.info/hr/sigg/.

Za demonstraciju Hytera PDC760 i Hytera PTC760 uređaja, kao i više informacija o ostaloj opremi i rješenjima, slobodno se obratite na adresu: rf@markoja.hr.

Markoja d.o.o.

Osnovana 1994. godine, tvrtka Markoja d.o.o. kontinuirano širi portfelj rješenja i usluga nudeći složena
komunikacijska rješenja uz integraciju naprednih tehnologija, prateći razvoj tržišta i potrebe korisnika.
Tvrtka je organizirana u četiri odjela: Odjel mrežne infrastrukture i mjerne opreme, Odjel radiofrekvencijske
opreme i rješenja, Odjel automatizacije i energetike i Odjel servisa.