DUBROVNIK, 7. travnja 2022.

Markoja tim na konferenciji Civilna zaštita i upravljanje krizama

Autor: markoja
event 14.04.2022.

U Dubrovniku je u četvrtak 7. travnja otvorena konferencija Civilna zaštita i upravljanje krizama u organizaciji stručnog časopisa „Zaštita“.

Tvrtka Markoja bila je jedan od sudionika konferencije, koja je ove godine bila organizirana u sklopu projekta FIRESPILL, jednog od strateških EU projekata suradnje Interreg Italija-Hrvatska, a koju provodi Dubrovačko-Neretvanska županija. Naglasak je bio na civilnoj zaštiti, čija se važnost pokazala tijekom potresa u Zagrebu i Sisačko-Moslavačkoj županiji, ali i tijekom cijele pandemije koronavirusa.

Foto: Markoja d.o.o. – Roman Rožman, voditelj ključnih kupaca

Tvrtka Markoja predstavila je svoja rješenja, koja uključuju postavljanje, iskorištavanje i bolju povezivost 5G mreže s manjom latencijom koja bi omogućila unapređenje i veću učinkovitost civilne zaštite i upravljanja krizama.

Predstavljena je i ekološki prihvatljiva infrastruktura, u sklopu drvenih telekomunikacijskih stupova koji su napravljeni od inženjerski konstruiranog prirodnog drva. Drveni telekomunikacijski stupovi osiguravaju smanjenju emisiju CO2, 100 % su reciklabilni i uklapaju se u pejzaž ruralnih područja, ne mijenjajući drastično izgled okoline.

Svoja rješenja na konferenciji ponudili su i partneri tvrtke Markoja: GeoSIG, Cambium, King ICT te Plumett, koji nudi inovativna rješenja u području nadzora kritičke optičke infrastrukture.