Profil tvrtke

Nakon osnivanja 1994. godine, počeci djelovanja tvrtke Markoja d.o.o. vežu se uz projektiranje i širenje telekomunikacijske mreže, većinom za potrebe hrvatskih telekomunikacija.

Distribucija komunikacijskih i podatkovnih proizvoda započinje 1996. godine, a godinu dana kasnije usmjeravamo se uglavnom na poslove vezane za optičke komunikacije, što postaje temelj našeg poslovanja te mjerilo stručnosti i rasta.

Sukladno potrebama tržišta, tvrtka proširuje aktivnosti s jasnom vizijom smjera i razvitka te započinjemo s pružanjem cjelovite palete komunikacijskih rješenja. Naša rješenja i usluge širimo prema rastućim zahtjevima korisnika, a kroz integraciju naprednih tehnologija pružamo sve složenija komunikacijska rješenja.

Ulaganjem u novu djelatnost, 2005. gradimo podatkovni centar sa jasnim ciljem – postati vodeći pružatelj usluga kolokacije u regiji.

Odgovarajući na daljnje potrebe tržišta, 2008. godine razvija se odjel radio-frekvencijske opreme i rješenja koji pokriva širok spektar usluga – od idejnog projekta i izvedbene dokumentacije, tehničke podrške i edukacije za mrežne operatere do izgradnje samostalnih bežičnih komunikacijskih mreža.

Slijedeći naše poslovne principe, misiju i viziju, a nakon konstantnog rasta u smislu prihoda, zaposlenika i projekata, tvrtka je 2011. godine restrukturirana. U tom procesu formiran je i novi odjel automatizacije i energetike koji se svojim rješenjima okreće prema pružanju usluga komunalnim i infrastrukturnim tvrtkama. Restrukturiranjem također prenosimo usluge podatkovnog  centra u novoosnovanu tvrtku pod nazivom Altus informacijske tehnologije d.o.o. koja, tijekom godina, postaje jedan od vodećih nezavisnih podatkovnih centara u Hrvatskoj i regiji.

Krajem 2011. godine tvrtka Markoja d.o.o. dobiva i certifikate ISO 9001 i ISO 14001, standarde za prodaju i distribuciju komunikacijske i mjerne opreme, opreme za automatizaciju i upravljanje energijom, projektiranje i implementaciju komunikacijskih rješenja te rješenja za automatizaciju i upravljanje energijom.

Tvrtka je danas organizirana u četiri odjela:

 • Odjel mrežne infrastrukture i mjerne opreme
 • Odjel radiofrekvencijske opreme i rješenja
 • Odjel automatizacije i energetike
 • Odjel servisa

Predstavljamo i surađujemo s najpoznatijim proizvođačima telekomunikacijskih rješenja i opreme. Našim korisnicima nudimo sigurno, dugoročno partnerstvo te im pomažemo u ostvarivanju poslovnih ciljeva.

Vizija, misija i vrijednosti

Vizija

Razvijamo uspješnu i prepoznatljivu tvrtku implementirajući inovativna rješenja te s našom ponudom i vrijednostima tržišno nastupamo u čitavoj regiji.

Misija

Kroz profesionalnu uslugu i učinkovita rješenja gradimo sigurno i dugotrajno partnerstvo kako bi doprinijeli ostvarenu ciljeva naših korisnika.
Svakodnevno se afirmiramo kroz znanje, kontinuirano usavršavanje i rad smatrajući ih ključnim vrijednostima našeg društva, a na dobrobit naših korisnika i zaposlenika.

Vrijednosti

 • profesionalnost naših zaposlenika koji stručno obavljaju zadane poslove u interesu korisnika te svoje tvrtke
 • orijentacija prema korisniku, tržištu i visokoj kvaliteti usluge
 • fleksibilnost organizacije usmjerena potrebama tržišta
 • spremnost i ustrajnost u djelovanju sa ciljem ostvarivanja zadane misije društva
 • kontinuirano usavršavanje naših djelatnika
 • racionalnost u poslovanju tvrtke i pravednost kao ključna vrijednost
 • zadovoljstvo korisnika, partnera i zaposlenika

Kvaliteta i zaštita okoliša

Strateški cilj tvrtke Markoja d.o.o. je kvaliteta uz istovremeno očuvanje prirodnih resursa.
Želimo trajno poboljšavati postojeći sustav upravljanja kvalitetom i okolišem, a kupca postaviti u središte svih poslovnih poteza i odluka te na taj način voditi računa o kupčevim interesima.
Tržište pred nas postavlja visoke uvjete u pogledu cijena, kvalitete i rokova izvršenja usluga i dobavu proizvoda iz naše ponude, a samim time moramo brzo, stručno i kvalitetno odgovoriti postavljenim zahtjevima. Dugoročni ciljevi politike kvalitete i okoliša tvrtke Markoja d.o.o. su :

 • potpuno zadovoljstvo kupca u smislu zadovoljenja svih zahtjeva,
 • uska suradnja i razvoj s dobavljačima – partnerstvo u ostvarenju zahtjeva kupca,
 • motiviranje radnika i stalna briga o obrazovanju radnika u cilju poboljšanja kvalitete proizvoda i usluga,
 • stalno poboljšavanje sustava upravljanja kvalitetom i okolišem,
 • upravljati otpadom na principima dobre prakse gospodarenja otpadom,
 • sprječavati onečišćenje okoliša,
 • kontinuirano poboljšavati utjecaj na stanje okoliša,
 • stalno usklađivati poslovanje sa zakonskim zahtjevima,
 • koristiti sve resurse na principima održivog razvoja.

Svi radnici su upoznati s politikom kvalitete i zaštite okoliša te je prihvaćaju, razumiju i primjenjuju kroz svoje svakodnevne aktivnosti i izvršavanje postavljenih zadaća.
Strategiju i politiku poslovanja podredili smo ostvarenju ovih ciljeva, a sadašnjim i budućim kupcima jamčimo da smo njihov pouzdan partner.

Ljudski potencijali

Znanje, iskustvo i timski rad ključ su našeg uspjeha.

Svjesni smo kako dugoročan uspjeh kompanije ovisi o njezinoj sposobnosti privlačenja, zadržavanja i razvoja onih zaposlenika koji osiguravaju trajni rast.  Stoga tražimo visokomotivirane, inovativne i kreativne suradnike, otvorene za implementaciju novih ideja – jer najbolji ljudi pružaju najbolje usluge.

Budi najbolji. S najboljima.

Nudimo prijateljsku i otvorenu okolinu, rad s novim tehnologijama, podršku u osobnom razvoju kao i mogućnosti za daljnju edukaciju i certifikaciju.

Sa prijavom i životopisom slobodno nam se obratite na: posao@markoja.hr.