PULA, 30.-31. OŽUJKA 2023.

Markoja tim na konferenciji SIGG drugu godinu zaredom

Autor: sara
event 03.04.2023.
Foto: Markoja d.o.o.

Prošlog tjedna, u hotelu Park Plaza Histria u Puli održana je 15. godišnja konferencija „Civilna zaštita i sigurnost gradova (SIGG)“ u organizaciji stručnog časopisa Zaštita, pod pokroviteljstvom Ministarstva unutarnjih poslova RH i uz potporu Grada Pule, Istarske županije te Platforme hrvatskih županija i gradova za smanjenje rizika od katastrofa.

Tvrtka Markoja ponovno je sudjelovala na konferenciji te predstavila neka od svojih inovativnih rješenja iz područja sigurnosti i zaštite gradova te kritične komunikacije, kao što su:

  • PoC uređaji
  • LoRaWAN modem
  • “bubbler” sustav za mjerenje razine vode
  • inklinometar, deformetar, piezometar.

Šef Ravnateljstva Civilne zaštite Republike Hrvatske Damir Trut naglasio je:

Područje upravljanja krizama pokazalo se iznimno bitnim u današnje vrijeme kada smo suočeni s evidentnim klimatskim promjenama. Posljedica toga su sve intenzivnije i učestalije pojave katastrofa u svijetu.

Dvodnevna konferencija je ove godine ugostila više od 140 sudionika, uz rekordnu posjećenost.

Smanjenje rizika od katastrofa, kritična komunikacija i krizno upravljanje prilikom prirodnih nepogoda poput požara, poplava i potresa bile su teme u fokusu konferencije.

Održan je i panel pod nazivom „Nove tehnologije za krizna upravljanja“, na kojoj je sudjelovao Robert Perenić (Markoja d.o.o.), uz Josipa Granića (HGSS), Denisa Stipanova (VZIŽ – CZ Istarske županije), Ivana Kubičeka (CZ Vukovarsko-srijemske županije) i Tonija Tenjera (OIV). Glavna tema panela je bila važnost novih tehnologija i njihova primjena u zaštiti i sigurnosti te kriznom upravljanju.

Časopis Zaštita održava ovu konferenciju već 15 godina, naglašavajući važnost kritičnog upravljanja i sigurnosti uz edukaciju ljudi, gradova i općina o novim dostupnim rješenjima u tom području.